Fantaztex Pro

Textil kis- és nagykereskedelmi Kft.


Farmer és farmer-jellegű színes szövetek Indigó-festett és egyéb módon színezett árukészlettel rendelkezünk, melyek a Nyugat-Európai textilgyárak felszámolása során kerültek felvásárlásra.
Ezért ezeket 40-80 %-os árengedménnyel kínáljuk!

A farmer kialakulásának története

farmer történet
Érdekes, hogy a ruhaiparban alkalmazott anyagok kialakulásának eredetét mennyi misztikum övezi. Nincs ez másként a famervászonnal sem! Ahhoz, hogy megismerjük ezt a széleskörűen alkalmazható textíliát, fontos tisztában lenni a származásával és a legfőbb tulajdonságaival. A farmervászon elsőként a 19. században funkcionált nadrágként, mikor is egy favágó megrendelést tett egy kényelmes, ugyanakkor strapabíró nadrág előállítására.
A farmervászonból készült nadrágot az 1900-as években munkaruhaként viselték különböző területeken, a bányászattól kezdve, a gazdálkodásokon át, egészen a favágókig! Igaz, az akkori szövet jóval eltért a mai kialakításoktól, hiszen napjainkban a farmervászonnak rengeteg árnyalata és szövési típusa létezik! Az indigó farmer lényege, hogy olyan festékkel készülnek a fonalai, amely a mosások alkalmával fokozatosan engedi a színét, így egyre szebb és világosabb kék lesz.
A farmervászon egy viszonylag magas szakítószilárdsággal rendelkező anyag, mely vastagságától függően alkalmazható az év bármely szakában, főként nadrág formájában, de akár más ruházat is előállítható belőle. Ahhoz azonban, hogy a végtermék valóban minőségi legyen, fontos a megfelelő alapanyag. Ha Ön is színvonalas farmervásznat keres, forduljon hozzánk bizalommal!